Rólunk

Bemutatkozás

A Volán több évtizedes szakmai múltra visszatekintõ komplex szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, cégek összefoglaló neve, illetve cégek együttese.

1970-ben a hazánkban akkor hivatalos átszervezés jegyében megalakult az AUTÓKÖZLEKEDÉSI TRÖSZT (AKÖTRÖSZT). Megkezdõdött a közúti közlekedés erõteljes fejlesztése, a kisforgalmú vasútvonalak feladatainak átvétele, a tevékenység komplexé tétele.

 

 

TRÖSZT pályázatot írt ki közös fantázia névre és emblémára a 22 pályázat közül a ma már Európa szerte ismert VOLÁN név és

 a “VOLÁN csiga” került elfogadásra és védjegyeztetésre. A sikeres pályáztatást követõen 1970-ben megalakult a VOLÁN TRÖSZT és létrejött az 

1-24 számozású VOLÁN Vállalat. Az 1980-as évek elejére folyamatosan növekedett a vállalatok önállósága, amelynek révén a vállalatok már a beruházási források 80%-val önállóan gazdálkodtak.

1983-ban minisztertanácsi rendelet született a további decentralizálásra, létrejöttek a gazdaságilag teljesen önálló vállalatok. A további korszerûsítés jegyében megkezdõdött a vállalati tanács irányítású társaságok vezetése.
1985-ben a vállalatok új márkaneveket vettek fel, amelyek a VOLÁN jelleg megõrzése mellett utaltak a mûködési körükre, megyéjükre, esetleges sajátosságaikra.
A 90-es évek elején egyre több válságjelenség nehezítette a társaságok tevékenységét, a vállalatok áru szállítói és egyéb kiszolgáló részlegei önálló gazdasági társaságokká alakultak, nagy részüket késõbb privatizálták. Ekkor került a VOLÁNCOM KFT üzemeltetésébe a VOLÁNTAXI SZOLGÁLTATÁS.

Ma a VOLÁN cégcsoportnak 59 társaság a tagja. Ezek a VOLÁN társaságok különféle szolgáltatásokat nyújtanak: informatika, pénzügyi és banki szolgáltatások, könyvvizsgálat, lízingtevékenység, eszköz-bérbeadás, biztosítás, nyugdíjpénztári szolgáltatás, vagyonkezelés, TAXI KÖZLEKEDÉS, oktatás, képzés, építõipari szolgáltatás.
A Budapesti VOLÁN TAXI tehát több tíz éves szakmai múltra tekint vissza a személyszállítás területén egyike volt a szakma úttörõinek. Sajnos két év szünet után tavaly tért vissza a taxis piacra, hogy az

Önök szolgálatában a megbízhatóság, pontosság és biztonság igényével álljon minden meglévõ és leendõ Megrendelõje Szolgálatára.

Címünk

Voláncom
Közlekedés és Kommunikációs Kft.
Központi ügyintézés
1105 Budapest, Mádi u.2/B 1. lépcsőház 2. iroda

Szolgáltató Központ
1101 Budapest, Korponai utca 1-3.

Elérhetőség

Telefon
Központi szám: 4333-320
Elektronikai szervíz: 4333-340
Taxi rendelés: jelenleg szünetel

E-mail
volancom@volancom.hu

Minden jog fenntartva © 2017